Houtbescherming

Hoogwaardige houtbescherming voor buiten en binnen

Wil je je houten vloer terug laten blinken? Of je houten trap een tweede leven geven? We’ve got you covered! Bij Vanac Colors kan je niet enkel terecht voor verf, behang, wanddecoratie en schilderbenodigdheden, maar ook voor professionele houtbescherming voor buiten én binnen. Zo krijgt je houtwerk de elegante, authentieke en natuurlijke uitstraling die het verdient.

Laat je houtwerk stralen zoals nooit tevoren

Houten trappen, vloeren en deuren zijn prachtige eyecatchers, maar kunnen na een tijdje hun glans verliezen. Wil jij dat je houtwerk járenlang mooi blijft? Dan zal je je houten trap, tuinhuis of parket regelmatig moeten behandelen met houtbescherming voor buiten en binnen. Houtbescherming voor buiten en binnen geeft je houtwerk namelijk een gepersonaliseerde look én beschermt het tegen stoten, krassen, vlekken en barre weersomstandigheden. Bij Vanac Colors bieden we producten aan voor zowel voorbereiding, afwerking, bescherming als onderhoud van binnen- en buitenhout.

1) Voorbereiding

Wil je je hout behandelen, dan dien je het eerst voor te bereiden. Speur je kleine gaatjes of beschadigingen op in je houtwerk? Vul ze dan eerst op met kneedbare stopwas. Daarnaast is het belangrijk om je houten tafel, trap of parket goed te schuren, reinigen en ontvetten. Zo kan de houtbescherming voor buiten en binnen een stuk makkelijker hechten aan je houtoppervlak.

2) Afwerking

Droom je van een houten vloer met een vintage, doorleefde look? Of behoud je liever die rustieke, natuurlijke tint? Met kleurbeits, boenwas en patina kan je je houtwerk de gewenste uitstraling geven. Door je trap, parket en tuinhuis te beitsen of te kleuren, geef je het houtwerk vaak ook al een eerste beschermlaag. Je kan kiezen tussen dekkende of transparante houtbeits.

3) Bescherming

Vernis en houtolie vormen de ideale houtbescherming voor buiten en binnen. Ze beschermen je houtwerk namelijk optimaal tegen vocht, vuil, slijtage, schimmels en uv-straling. Je tafel, tuinhuis, parket en trap vernissen of oliën, is dus een absolute must. Daarnaast geldt ook boenwas als een uitstekende houtbescherming voor buiten en binnen. Je kan kiezen voor gekleurde houtolie, vernis en boenwas óf voor een transparante variant om de houtstructuur te behouden.

4) Onderhoud

Is je houtoppervlak volledig afgewerkt en beschermd? Vergeet dan zeker ook niet om je houten ramen, trap en parket regelmatig te onderhouden en te reinigen. Met o.a. onderhoudsolie en reinigingsmiddel fris je je doffe houtwerk zo weer op. Deze producten verwijderen vlekken en voeden je houtwerk. Zo blijft het stralen, elke dag opnieuw.

Houtbescherming van de bovenste plank

Bij Vanac Colors beschikken we over een uitgebreid assortiment aan houtbescherming voor buiten én binnen. Wil jij je parket schuren, houten trap vernissen of tuinhuis beitsen? Wij hebben alle tools om houten meubels, tafels, trappen en vloeren te behandelen. Van boenwas en houtbeits tot houtvernis en houtolie. Onze houtbescherming voor buiten en binnen is steeds van de hoogste kwaliteit aangezien we een beroep doen op merken zoals Ciranova, Xyladecor en Trae Lyx. Heb jij toch een ander merk in gedachten? Geen probleem! We werken merkonafhankelijk en kunnen houtbescherming voor buiten en binnen van praktisch elk merk bestellen.

Houtbescherming

Technisch advies en kleuradvies op jouw maat

Geen idee welke houtbescherming voor buiten of binnen geschikt is voor jouw project? No worries! Onze technische adviseurs zijn uit het goede hout gesneden en helpen je maar al te graag bij jouw vragen en uitdagingen. Ze delen alle nodige tips en tricks zodat jij je houten trap, tuinhuis of parket feilloos kan behandelen. Wil je graag ook verf, behangpapier of wanddecoratie bij ons kopen? Dan helpen onze kleurenconsulenten jou de juiste verfkleur of look te kiezen. Ze zijn op de hoogte van de állerlaatste interieurtrends en maken van je woning een stijlvol geheel.

Koop voordelige houtbescherming voor buiten en binnen

Houtbescherming voor buiten en binnen hoeft niet altijd prijzig te zijn. Bij Vanac Colors zorgen we ervoor dat onze houtbehandeling, verf, behangpapier, wanddecoratie en schilderbenodigdheden voor iedereen betaalbaar blijven. Vakmannen kunnen namelijk steeds rekenen op speciale prijzen en particulieren krijgen bij ons een korting als ze een groter project onder handen nemen. Hou daarnaast zeker onze maandelijkse aanbiedingen in de gaten: elke maand prijzen we bepaalde artikelen af. Keep your eyes peeled!

Houtbescherming
Houtbescherming
Houtbescherming
Houtbescherming
Houtbescherming

Werk samen met Vanac Colors aan jouw project

Denk je dat je er alleen voor staat? Nee hoor, je hoeft helemaal niets op eigen houtje te doen! Bij Vanac Colors begeleiden we je van A tot Z. Onze getalenteerde medewerkers hebben allemaal jarenlange ervaring in de interieurwereld en kennen alle kneepjes van het vak. We helpen je steeds de juiste producten te kiezen en staan je bij met raad en daad. We willen graag een vertrouwensband creëren met onze klanten en hen alle informatie bieden die ze nodig hebben. Zo kan jij steeds succesvol starten aan jouw project, met de juiste tools én de juiste knowhow.

Bescherm je hout met houtbescherming voor buiten en binnen

Kom langs in onze behang- en verfwinkel te Gent en laat je adviseren door onze experts. Jouw houtwerk komt binnenkort weer volledig tot leven!

CONTACTEER ONS

Afspraak maken
Zit je met een vraag?